venkovský dům

Obytné nárožní patrové stavení, kryté sedlovou eternitovou střechou, přízemí zděné, patro roubené, v průčelí do náměstí omítané. Průčelí do náměstí je šestiosé. Fasáda hladká s úsekem ploché kordonové římsy, obdélná okna v přízemí jsou vložená do plochých rámů, lemovaných páskou, s profilovanou podokenní římsou, třetí okno vedle portálu slepé. Asymetricky umístěný portál bez profilace má půlkruhový záklenek. Šest menších obdélných oken v patře má ploché štukové rámy, lemované páskou. Štítové průčelí vedoucí do ulice má 2 okenní osy, okna stejného typu. Fasáda je uzavřená trojúhelníkovým, svisle bedněným štítem. Na dvorní straně pravoúhlý vjezd průjezdu, vlevo od něj prosté obdélné okno. Patro je roubené se spárovanými trámy, na levé straně je na trámech vysazená dřevěná pavlač (původně s plným zábradlím), krytá převislou střechou, podepřenou dřevěnými trámy. Na pavlači je bývalý vchod změněn na okno.