dům

Nárožní jednopatrový objekt č. p. 88/1 je součástí jak Klášterní ulice, tak i ulice Novobranské. Průčelí směřující do Novobranské ulice je v přízemí i prvním patře prolomeno sedmi osami v rytmu 2 – 3 – 2. V přízemí jsou první a šestou osou (v pohledu zleva) vstupní dveře do prodejen, dalšími osami pak novodobá jednokřídlá dvoutabulková okna, která se objevují ve dvou velikostech. Osami druhého patra jsou jednokřídlá vyklápěcí okna členěná meziskelními příčlemi na šest tabulek. Všechny osy jsou rámovány šambránami, okna prvního patra mají volutami vynášené parapetní římsy. Vertikálně pak objekt člení úzká štuková pole se středovým terčovým motivem, která zdobí nároží a oddělují i druhou a třetí a pátou a šestou okenní osu. Podobné členění se opakuje i na průčelí směřujícím do Klášterní ulice – toto průčelí je pouze šestiosé, čtvrtou osou v přízemí jsou vstupní dveře, všemi ostatními pak okenní otvory. Fasáda je hladká, opatřená bílým (plochy) a světle okrovým (architektonické prvky) fasádním nátěrem. Střecha je průnikem několika sedlových střech, kryje ji velkoformátová betonová taška.