zámek

Areál je situován na kopci. Na nejvyšším místě stojí kostel orientovaný po barokní výstavbě k severu. Na západní straně navazuje na kostel k jihu se svažující podélné, dvouposchoďové západní křídlo, tzv. palác. Což je široká budova blokového charakteru. K jižnímu úseku jeho východní stěny navazuje krátké dvouposchoďové spojovací křídlo, které se směrem k východu zaobleně zužuje. Na ně navazuje obdélné dvoukřídlé jednoposchoďové jižní křídlo s výrazně vystupujícím rizalitem s polovalbou. Na východní křídlo navazuje na jeho severním konci lichoběžníkový dvorek. Na něj nasedá krátké severní křídlo, které svým jihozápadním nárožím dosahuje až ke kostelu. Křídla i kostel vytvářejí tak nádvoří zhruba na půdorysu obráceného písmene L. Hrad je z města přístupný východním průčelím s vjezdem z bývalého náměstí. Levá část tohoto průčelí v šíři tří okenních os je patrová, s patrem odděleným kordonem. Okna jsou obdélná a v paralelních ostěních, střední je slepé. Další část poněkud ustupuje a je širší. Má tři respektive čtyři okenní osy. Zcela vlevo se nachází široký segmentový vjezd. V patře je vpravo nové třídílné okno, ve značné vzdálenosti vpravo jsou pak dvě okenní osy s prostými obdélnými okny. V přízemí jsou dvě menší okna segmentová v paralelních barokních rámech a prostý obdélný vchod. Na východní křídlo navazuje zhruba v pravém úhlu křídlo jižní. Levá část velmi výrazně rizalitově předstupuje a má v průčelní stěně tři okenní osy. Je dvoupatrová, se třemi okny v každém poschodí, navíc s podkrovím a s polovalbovou střechou. Pravá širší strana jižního křídla má šest okenních os - přízemní oblouková, v patře obdélná, v paralelních ostěních. Patro je odděleno výraznou římsou, přízemí je kvádrováno. Na jižní křídlo navazuje na západní straně krátké spojovacé křídlo s nižším přístavlem, z něhož vyrůstá osmiboká věž, a spojuje jej se západním křídlem. Pod západním dílem jižního křídla a pod palácem jsou sklepy z lomového kamene valeně klenuté. Přízemní prostory jsou vesměs klenuté valeně, zčásti použity klenby křížové či ploché stropy. V přízemí zachován pravoúhlý portálek s dodatečně vpadlým polem. Původně byl jistě sedlový, osazen až dodatečně. V patrech jsou většinou místnosti plochostropé s dynamickými štukovými nástropními zrcadly. První a druhé patro paláce je zcela zříceno s průhledem do krovu. Na jihozápadě je zčásti dochováno vnitřní opevnění hradu.