dům

Jednopatrový dům je součástí uliční fronty Anenské ulice. V přízemí hlavního průčelí má celkem pět nesymetricky rozmístěných os (v pohledu zleva jimi jsou okno, dveře, další okno a dveře s oknem vedoucím do prodejny). Osami prvního patra je celkem osm okenních otvorů rozmístěných v rytmu 2 – 2 – 2 – 2. Všechny otvory rámují šambrány, horizontálně pak objekt člení sokl a hlavní římsa. Střecha je sedlová, okapovou stranou orientovaná souběžně s komunikací. Je na ní osazeno celkem osm sedlových vikýřů. Všechna okna jsou novodobá, obdélná, falešnými příčlemi členěná na čtyři tabulky. Novodobé jsou taktéž vstupní dveře v hlavním průčelí – jednokřídlé výplně mají ve spodní čtvrtině obdélnou kazetu, horní tři čtvrtiny jsou prosklené. Dvorní průčelí je zprava v přízemí prolomeno třemi rozměrnými okny se segmentovým záklenkem a osmitabulkovými výplněmi. Zcela vlevo je pak opět segmentem zakončený vstupní otvor. Z přízemí je schodištěm přístup na pavlač prvního patra a z ní následně do jednotlivých místností (resp. dnes bytových jednotek), které se do pavlače otvírají jedenácti otvory – první, třetí, čtvrtou, šestou, sedmou, devátou, desátou a dvanáctou osou jsou okna s přímým nadpražím a novodobými šestitabulkovými dřevěnými výplněmi (třetí, čtvrtá, devátá a desátá osa mají menší rozměry). Výplněmi ostatních otvorů jsou prkénkové dveře. Pavlač je krytá přesahem sedlové střechy, kterou vynáší vaznice podpíraná dřevěnými sloupky osazenými na konzoly vystupující z hmoty obvodové zdi. Na střeše jsou čtyři sedlové vikýře. Fasáda dvorní části je novodobá, opatřená bílým monochromním nátěrem, hlavní fasáda má zbytky sytého okrového nátěru ploch kombinovaného s bílým nátěrem tektonických prvků (šambrán). Krov je kleštinový, dle konstrukčního typu a místních analogií snad z počátku 20. století.