kostel Panny Marie Pomocné

Na vršku při cestě k Pramenům stála původně kaple Panny Marie Pomocné z roku 1750, rozšířená v kostel v letech 1753–1755, s oltářem Ignáce Platzera. Ta byla zrušená roku 1785 a jejího staviva bylo použito na stavbu nové kaple Panny Marie Pomocné, vystavěné na návsi na místě starší kapličky, pozdně barokní stavba z roku 1789, věž přistavěna roku 1826. Protáhlý oktogon s obdélným, na šířku postaveným presbytářem s mělkým trojbokým závěrem a čtvercovou sakristií po severní straně. Před západním průčelím hranolová věž. Stěny členěny lizénovými rámy a okny půlkruhově uzavřenými. Zevně nad oválným oknem presbytáře datum 1755. V nice na průčelí je socha sv. Václava, lidová práce z doby kolem roku 1826. Loď klenuta nízkou čtyřdílnou kupolí, presbytář křížově.