radnice

Budova je dvoupatrová nárožní s průčelní věží. Je položená na rozhraní náměstí a Radniční ulice. Hlavní průčelí je dvoupatrové o třech sdružených okenních osách. Před střední osu je představena hranolovitá věž s podjezdem. Průčelí v přízemí je bosované. Patra jsou členěna průběžnými toskánskými pilastry. Plochy mezi pilastry jsou prolomeny obdélnými sdruženými okny navzájem opticky spojenými plošnými parapetními výplněmi. Okna jsou rámována plošnou šambránou s uchy. Věž je hranolovitá, členěná v prvním a druhém patře toskánskými pilastry, ve třetím a čtvrtém patře lizénami. Má pravidelnou středověkou dispozici se střední chodbou. V přízemí jsou valené klenby s lunetami. V patrech jsou ploché stropy. Střecha je sedlová a nad věží je báň.