kostel sv. Jana Křtitele

Původní kostel s téměř čtvercovým presbytářem a širší obdélnou lodí, byl v roce 1803 pozměněn ubouráním západní části lodi a připojením nové obdélné lodi, širší oboustranně o sílu zdi. Zbylý východní díl lodi se stal presbytářem, původní kněžiště sakristií. Někdejší presbytář je stejně vysoký jako původní loď, obojí z lomového kamene. Východní okno bývalého chóru, oboustranně špaletové, má zevní obrys dosud půlkruhový, vnitřní světlost vrcholí již lomeně, jižní okno vyšší, rovněž s hladkými špaletami je lomené. V odskočeném líci byla nad kněžištěm posazena věž se střílnovými okénky, nadvýšená cihelně, vrcholí bání. Uprostřed severní zdi prodloužené lodi byl druhotně osazen lomený okosený gotický portálek. Kněžiště je zaklenuto křížově již s lomenými čely, hrany vybíhající z rohů se směrem do středu vytrácejí, takže vzniká dojem klenby klášterní. Ve zdi dělící sakristii v podvěží a nynější kněžiště se rýsuje původní půlkruhový neprofilovaný vítězný oblouk. Zbývající prostor kostela byl plochostropý.