dům

Ve východní části obce, poblíž křižovatky hlavní silnice a cesty k ozdravovně, stojí na rovině větší patrové stavení č. p. 6. Jedná se o roubený trojprostorový podstávkový dům obdélné levostranné dispozice s vyzděnou vstupní síní a hospodářským dílem, přičemž patro je hrázděné. Druhý a třetí díl zadní podélné fasády rozšiřuje podezděná uzavřená bedněná pavlač, přisvětlená okny. Objekt se hřebenem střechy orientuje podél linie místní komunikace. Krov má jednoduchou hambalkovou konstrukci, střecha je opatřena novou vláknocementovou krytinou. Střešní rovinu nad hlavním průčelím otevírá podélný vikýř tvaru štičí tlamy. Za hřebenem prostupují střechu dva komíny, první pískovcový, druhý zděný omítaný. Tektoniku domu určují přiznané konstrukce, jako je v rozích vykroužená podstávka, omítané zdivo se širokými šambránami a pravoúhlý rám hrázdění bez šikmých vzpěr, ale také horizontální bednění světnice se svislými drážkami v nápodobě pískovcového kvádříkového zdiva, tzv. štuků, které skrývá roubení. Oba bedněné trojúhelné štíty jsou děleny prknem s vyřezávanou profilací do dvou etáží. Spodní se dvěma okenními otvory je bedněna svisle s přelištováním spár, v horní části je bednění s lištami sesazeno na tzv. rybí kostru neboli klasovitě ke středovému profilovanému prknu. Hlavní podélné okapové průčelí je přísně šestiosé, třetí osu zleva tvoří v přízemí pravoúhlý kamenný portál, zbylé osy jsou okenní. Okna jsou na výšku obdélná, u světnice lemovaná dřevěnými šambránami, dosedajícími na dřevěné profilované deskové parapety, dvoukřídlá, ven a dovnitř otvíravá, dělená v horní třetině do kříže. Okna v patře jsou také špaletová, ven a dovnitř otvíravá, šestitabulková, původně na trnových závěsech. Nová šestitabulková okna ve štítech jsou rovněž rámovaná dřevěnými šambránami.