náhrobek řádu augustiniánů

Monumentální pískovcová náhrobní architektura má podobu neorenesanční architektury evokující oltářní retabulum. Ústřední obdélná nika je flankována dvěma dvojicemi pilířů, blíže ke středu s představenými sloupy, nesoucími trojdílné kládí. Nad vrcholovou římsou je připojen nástavec využívajícím motiv kolonády, vyvrcholený trojúhelným štítem a křížem. Mezi oblouky kolonády je v ose umístěn znak augustiniánského řádu. Prostorově členitá architektura je bohatě dekorována reliéfně provedenými i rytými ornamenty. V ústřední nice je vsazena nápisová deska s majuskulním nápisem: „SEPULCHRUM CONVENTUS ABBATIALIS ORD. EREM. S. P. S AUGUSTINI AD S. THOMAM VET. BRUNAE EXIST. SIVE VIVIMUS, SIVE MORIMUR, DOMINI SUMUS. (ROM. XIV. 8) R. I. P.“ Plocha hrobového místaje obehnána zídkou s kamennou balustrádou, s ozdobně tesanými sloupky a s bohatě tepanou kovovou brankou. Rozměry: cca 6 x 4 m