náhrobek Adolfa Löwa

Na nízké kamenné podnoži spočívá náhrobek ve formě vysokého obelisku z černé leštěné žuly. Nad podnoží vyrůstá třikrát odstupněný kvadratický sokl, do přední strany nejvyššího stupně soklu je vyryt majuskulní nápis: „ADOLF LÖW“. Nad soklem vyrůstá z třikrát odstupňované patky obelisk, na jehož přední straně je osazena kruhová bronzová portrétní plaketa zemřelého, doprovázená zkříženými ratolestmi – dubovou a vavřínovou, svázanými stuhou. Tvář muže s mohutným knírem je zachycena z levého profilu. Pod náhrobkem leží obdélná kamenná deska s rytými údaji o zemřelých: „HIER RUHEN GRÜNDER DER FIRMA AD. LÖW & SOHN 13. 2. 1824 – 23. 2. 1883. FRANCIZCA LÖW GATTIN“. Hrobové místo je lemováno bohatě utvářenou litinovou mřížkou. Rozměry: celková v. cca 400 cm, š. podnože zcela dole 210 cm, šířka spodní hrany obelisku 80 cm.