venkovská usedlost

Selský statek chebského typu leží na severozápadní straně návsi. Dům i hospodářské objekty uzavírají obdélníkový dvůr. Dům s chlévem má zděnou přízemní část, hrázděné patro a sedlovou střechu. Nad síní a chlévem je prostorná pavlač. Šít orientovaný do návsi a patro mají zachovalé původní síťování. Vstup do síně nese dataci 1805. Na východní straně kolmo k domu uzavírá dvůr objekt chlévů. Prosto je sklenut na dva střední kamenné pilíře čtvercového průřezu s okosenými hranami a s profilovanou hlavicí. Sedlová střecha je nasazená na dřevěnou profilovanou římsu. Velká zděná stodola je průjezdná, dvoumlatá s třemi pernami – pod levou je valeně klenutý sklep. Na středním sloupku jižního mlatu je datace 1887. Sedlovou střechu nese vaznicový krov s trojitou stojatou stolicí. Jižní stranu dvora tvoří zděná kolna se třemi eliptickými poli vjezdů nesenými dvěma kamennými sloupky.