fara

Částečně jedno- a částečně dvoupatrový nárožní dům, výška jehož přízemní zóny vyrovnává mírnou svažitost terénu. Hlavní průčelí s výrazným horizontálním členěním je 11tiosé se vstupem v ústřední ose. Krajní osy jsou zvýrazněny mělkými rizality s armovanými nárožími. Přízemí je hladké, na pravé straně prolamované novodobými okenními otvory různé velikosti. Ve výzdobě vstupního a všech okenních otvorů je užito shodných formálních prvků. První a druhé patro jsou rytmizovány okny se segmentovými záklenky. Pravoúhlý vstupní otvor je doplněn segmentově završeným nadsvětlíkem, rámován je profilovanou šambránou s drobnýma uchama a klenákem a zasazen je do edikulového portálu. Portál, zasazený do široké armované lezény, tvoří konzolami završené lezény, na kterých spočívá kladí se segmentovým frontonem. Přízemí je završeno jednoduchou římsou; první a druhé patro pásem kladí s hladým vlysem a konzolovou korunní římsou. Okna dosedají na průběžnou parapetní římsu a rámována jsou profilovanou šambránou s uchama a klenákem. Boční fasáda je dvouosá, řešena je shodně jako fasáda hlavní a její přízemí je novodobě upraveno (prolomen vstupní otvor a dva otvory okenní). Zahradní fasáda je osmiosá (4+1+3) a ovládána je ústředním rizalitem s vykrojenými nárožími. Hladká fasáda je završena korunní římsou bez konzolek. Okna jsou dekorována segmentovými nadokenními římsami, které mají tvar horního úseku šambrány a do jejichž středu je vetknut hladký klenák. Okna přízemí dosedají na parapetní římsu. Budova je završena valbovou střechou s několika komíny.