sochy Ukřižovaného, sv. Antonína Paduánského, sv. Jana Nepomuckého

Soubor soch stojí na zatravněném pozemku při silnici. Vpravo stojí socha sv. Antonína Paduánského, vlevo protějšková socha sv. Jana Nepomuckého a uprostřed socha Ukřižovaného. Jedná se o druhotnou kompozici soch. Materiál podstavců a obou soch světců je pískovec. Podstavec Ukřižovaného je rovněž pískovcový. Korpus Ukřižovaného je kovový, který je připevněn na dubovém kříži. Předmětem ochrany jsou 3 sochy (Ukřižování, sv. Jana Nepomuckého, sv. Antonína Paduánského). Obě sochy svatých spočívají na dvoudílném podstavci obdélného půdorysu s hranolovým plintem. Spodní část podstavce zdobí ze tří stran (kromě zadní) vpadlé zrcadlo s vykrojenými rohy (tento spodní díl podstavce je výrazně zahloubený v zemi). Horní část podstavce obsahuje kartušová zrcadla, po stranách s volutovými křídly (dolní voluty jsou výraznější než horní). Socha sv. Antonína Paduánského je ztvárněna průčelně. Sv. Antonín podpírá pravou rukou nahého Ježíška, který má hlavičku pootočenu k tváři Antonína a ručičkou se dotýká jeho brady. V levé ruce drží sv. Antonín knihu a lilii (připevněný kovový doplněk se dvěma květy, natřenými zlatou barvou). Světec je oblečen do přepásaného řádového šatu se svrchním kratším pláštěm s kapucí. Při levém boku postavy u knihy je ztvárněný růženec. Drapérie je živě promodelovaná. Postava sv. Jana Nepomuckého je dramaticky vytočena v akcentovaném kontrapostu. Pravá noha je pokrčena a spočívá na hranolu vystupujícím z odhrnutého pláště. V pokrčené pravé ruce drží knihu opřenou o bok. Levou rukou přidržuje krucifix položený vysoko na rameni. Hlava (s dlouhými zvlněnými vlasy a plnovousem) je pootočena směrem ke krucifixu s palmovou ratolestí. Kolem hlavy obíhá kovová svatozář se čtyřmi zlatě natřenými hvězdami (jedna chybí). V živě promodelované drapérii vystupují zdobné detaily kanovnického roucha (dekor lemu šatu, knoflíčky uprostřed spodní části šatu, kříž na šerpě při levé straně roucha). Socha Ukřižovaného spočívá na hranolovém soklu a navazujícím podstavci, jehož spodní širší část lemují postranní voluty. Horní část podstavce je vymezena vpadlým zrcadlem s horními vykrojenými rohy a výrazným půlkruhem uprostřed (v dolní části zrcadlo ukončeno není). Zrcadlo vyplňuje rytý nápis opatřený zlatou barvou: .K oslavě .Boží / postavil / kníže Emil Fürstenberg / dne 1. listopadu / .1.8.6.3. Pozlacený, velmi kvalitně ztvárněný korpus Krista spočívá na prostém litinovém kříži. Nad hlavou Krista je přibita tabulka s nápisem: JESUS / NAZARENUS / REX / JUDEORUM.