městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům, v jižní frontě náměstí Svobody, o čtyřech osách, na mírně obdélném půdorysu. Střecha vysoká sedlová, se štítovou orientací do náměstí, pokrytá esovkami. Průčelí do náměstí členěno hrubě omítaným soklem a úzkými nárožními lisénami. V levé krajní ose přízemí lomený portál s okosenou hranou. Ve dvou středních osách obdélné vstupy, dveře dřevěné jednokřídlé ze dvou třetin prosklené a s nadsvětlíky, hluboko za lícem zdiva. Otvory orámované prostými šambránami. V krajní pravé ose vysoký obdélný otvor s nečleněnou výplní, sloužící jako výkladec. Přízemí ukončeno hladkým kordonovým pásem. Okna v patře obdélná novodobá dvoukřídlá s ventilačkou, za lícem zdiva, orámovaná prostými šambránami. Patro ukončeno hladkým korunním pásem. Štít vysoký trojúhelný s mírným přesahem střechy, ve spodní čtvrtině zděný omítaný, o čtyřech osách (2-2). Spodní část po obvodu hladce orámovaná. Okna menší obdélná křížem členěná, za lícem zdiva, orámovaná prostými šambránami. Horní část bedněná svisle kladenými prkny. Ve střední ose půdní otvor ukončený segmentem oblouku, dvířka jednokřídlá prkenná. Dvorní průčelí s nepravidelně rozmístěnými otvory. Vpravo v přízemí, obloukem ukončený otvor bývalého průjezdu, ve vpadlině ukončené segmentem oblouku, hladce orámováno. Dveře dřevěné dvoukřídlé profilované. Okna obdélná šestitabulková, za lícem zdiva, orámovaná prostými šambránami. Patro ukončeno nízkou korunní římsou krytou esovkami. Štít vysoký trojúhelný, zděný omítaný. Okénka ve štítu obdélná čtyřtabulková, orámovaná prostými šambránami. Ve druhé ose zprava na korunní římsu dosedá okenní otvor ukončený segmentem oblouku, orámovaný prostou šambránou, výplň o dvou čtyřtabulkových křídlech.