městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům, v jižní frontě náměstí Svobody, o čtyřech osách, na obdélném půdorysu. Střecha sedlová, se štítovou orientací do náměstí, pokrytá eternitovými šablonami. Průčelí do náměstí v přízemí o třech osách, s hladkými nárožními lisénami, původně s mělce hladce bosovanými. V pravé krajní ose lomený portál s okosenou hranou. Dveře široké dvoukřídlé dřevěné v oblouku prosklené, ve spodní třetině paprskovitě skládané palubky. Ve střední ose obdélné šestitabulkové okno v líci zdiva, s podokenní římsou a orámované mírně profilovanou šambránou. V levé ose úzký vysoký vstupní otvor (původně okno) ukončený nízkým segmentem oblouku, orámovaný profilovanou šambránou. Dveře novodobé jednokřídlé prosklené s nadsvětlíkem, za lícem zdiva, chráněné dvoukřídlými dřevěnými dveřnicemi. Přízemí ukončeno profilovanou kordonovou římsou. V patře čtyři okenní osy, okna obdélná šestitabulková, za lícem zdiva, s podokenními římsami, orámovaná profilovanými šambránami. Ve dvou osách vlevo okna sdružena ve společné šambráně a se společnou podokenní římsou. Patro ukončeno profilovanou korunní římsou. Štít trojúhelný zděný omítaný, po obvodu s mírně profilovaným orámováním a celkem se čtyřmi otvory. Ve střední ose obdélný půdní otvor orámovaný mírně profilovanou šambránou, dveře jednokřídlé prkenné, za lícem zdiva. Na stranách a nad nadpražím půdního otvoru po jednom malém okénku, ukončeném nízkým segmentem oblouku a orámovaném mírně profilovanou šambránou. Dvorní průčelí hladké, o třech osách (1-2). V přízemí v levé krajní ose vstup. Vpravo a v osách patra obdélná novodobá dvoukřídlá okna, za lícem zdiva. Štít trojúhelný zděný omítaný, neoddělený od průčelí. Ve štítu mimo střední osu obdélný půdní otvor s jednokřídlými prkennými dveřmi, za lícem zdiva. Vlevo otvoru jeden a pod vrcholem štítu dva malé obdélné větrací otvory.