městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům, v severní frontě náměstí Svobody, o dvou osách, na obdélném půdorysu. Střecha sedlová pokrytá esovkami, s okapní orientací do náměstí, sevřená požárními štíty. Průčelí do náměstí se soklem obloženým deskami z leštěného kamene, s nárožními úzkými lisénami. V pravé ose obdélný vstup, orámovaný šambránou s lištou po obvodu a v horních rozích s čtvrtkruhovým vykrojením. V levé ose obdélné šestitabulkové okno, za lícem zdiva, orámované šambránou s lištou po obvodu a v horních rozích s čtvrtkruhovým vykrojením. Přízemí ukončeno hladkým kordonovým pásem. V patře obdélná šestitabulková okna, za lícem zdiva, orámovaná šambránami s lištou po obvodu, přičemž vpravo okna sdružená, ve společné šambráně. Patro ukončeno jednoduše profilovanou korunní římsou. V pultu střechy dva dřevěné vikýře. Vpravo vikýř níže posazený, v čelní stěně s obdélným šestitabulkovým francouzským oknem v líci, zábradlí dekorativní. V levém vikýři obdélné šestitabulkové okno v líci. Stříšky sedlové, štítky trojúhelné s oplechovaným lemováním přesahu stříšky.