městský dům

Jednopatrový zděný omítaný dům, situovaný v jihozápadním rohu náměstí Svobody, na nepravidelném půdorysu. Střecha stanová mansardová pokrytá eternitovými šablonami. Průčelí do náměstí zalomené, v jižní frontě o dvou a v západní o jedné ose. V přízemí v části v jižní frontě původně průjezd, dnes zazděné půlkruhové kamenné ostění s okosenou hranou. V poli vložen obdélný novodobý vstup, dveře dřevěné jednokřídlé zčásti prosklené. V patře dvě obdélná křížem členěná okna orámovaná v nátěru fasády. V ose v západní frontě v přízemí obdélné nečleněné okénko, za lícem zdiva, chráněné vnější mříží. V patře obdélné křížem členěné okno orámované v nátěru fasády. Dvorní průčelí obrácené k západu hladké hrubě omítané, zčásti zasahující do dvora domu čp. 29, s nepravidelně rozmístěnými osami. Cca ve dvou třetinách od nároží domu čp. 29 kolmo k průčelí přiléhá neomítaná ohradní zeď vyzděná z lomového kamene. V přízemí celkem tři malá obdélná okénka. V patře vlevo obdélné okno, dále k jižnímu nároží malé obdélné okénko, v místě přiléhající zdi hladce orámovaný obdélný vstup s jednokřídlými dřevěnými novodobými dveřmi, a jedno obdélné dvoukřídlé okno. Dvorní průčelí k jihu hladké o pěti osách (2-2-1). Dvouosá část u západního nároží ustupuje za líc průčelí. V přízemí obdélný vstup s novodobými prosklenými jednokřídlými dveřmi, vpravo obdélné novodobé dvoukřídlé okno. V patře balkón ocelové konstrukce nesený válcovým ocelovým sloupkem a s železným zábradlím. Vstup obdélný s novodobými prosklenými jednokřídlými dveřmi. Vpravo široké obdélné dvoukřídlé novodobé okno. Přesah střechy nesený dřevěnou trámovou konstrukcí, u nároží podepření páskem. Tříosá část v přízemí v pravé ose se vstupem ukončeným obloukem ve větší obdélné vpadlině. Dveře dvoukřídlé z větší části prosklené. Okna přízemí obdélná novodobá dvoukřídlá, za lícem zdiva. V patře okna obdélná křížem členěná. Okap předsazený na zhlavích trámů. Ve střední ose pultu střechy malý vikýřek se sedlovou stříškou, obložený eternitovými šablonami.