městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům, v jižní frontě náměstí Svobody, o třech osách, na obdélném půdorysu. Střecha sedlová, se štítovou orientací do náměstí, pokrytá esovkami. Průčelí do náměstí v přízemí se soklem obloženým kamennými deskami, při pravém nároží hladká liséna vytažená až pod korunní římsu. V pravé krajní ose široký vstup ukončený segmentem oblouku, ostění mírně okosené, dveře novodobé široké dvoukřídlé dřevěné profilované, za lícem zdiva. Vlevo dvě šestitabulková okna, za lícem zdiva, ukončená segmentem oblouku, s podokenními římsami a orámovaná prostými šambránami. Přízemí ukončuje hladký kordonový pás. Okna v patře obdélná šestitabulková, v líci zdiva, s podokenními římsami a orámovaná prostými šambránami. Patro ukončeno profilovanou korunní římsou. Štít zděný omítaný trojúhelný s mírným přesahem střechy, po obvodu tence hladce orámovaný a o třech osách. Ve střední ose půdní otvor ukončený nízkým segmentem oblouku, orámovaný prostou šambránou. Dveře jednokřídlé prkenné, za lícem zdiva. Na stranách po jednom malém šestitabulkovém segmentem ukončeném okénku, v líci zdiva a orámovaném prostou šambránou. Nad půdním otvorem půlkruhový otvor s nízkou parapetní římsou, orámovaný prostou šambránou. Dvorní průčelí hladké, o třech osách (1-2). V přízemí přiléhá mladší přízemní přístavek podél dvorního průčelí, na obdélném půdorysu, o čtyřech osách. Střecha pultová pokrytá novodobými esovkami, hřeben střechy v úrovní parapetů oken. Okna přístavby obdélná novodobá šestitabulková, mírně za lícem zdiva. Ve čtvrté ose vpravo obdélný vstup. Část průčelí domu o jedné ose vlevo ustupuje za líc. Okna obdélná šestitabulková, v líci zdiva, orámovaná v nátěru fasády. V levé krajní ose přízemí čtvercové čtyřtabulkové okno, v líci zdiva, orámované v nátěru fasády. Štít trojúhelný s mírným přesahem střechy, obložený svisle kladenými prkny a o dvou osách. Okénka čtvercová čtyřtabulková v líci. Pod vrcholem štítu malé obdélné nečleněné okénko. V polovině výšky štítu vystupují zhlaví vaznic krovu, krytá prkny.