městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům, v jižní frontě náměstí Svobody, o čtyřech osách, na mírně obdélném půdorysu s dvorním patrovým křídlem nad obdélným půdorysem. Střecha sedlová pokrytá esovkami, se štítovou orientací do náměstí. Průčelí do náměstí se soklem obloženým kamennými deskami, v přízemí o pěti osách. Ve střední ose obdélný vstup orámovaný profilovanou šambránou s uchy. Dveře dřevěné dvoukřídlé, hluboko za lícem zdiva. Vstup kryje pult s bočními dekorativními kovanými konzolkami, pult stříšky tvořený sklem. V ostatních osách přízemí obdélná novodobá šestitabulková okna, za lícem zdiva, orámovaná profilovanými šambránami s uchy. Přízemí ukončeno kordonovým pásem. V patře čtyři okenní osy, okna obdélná novodobá šestitabulková, za lícem zdiva, orámovaná profilovanými šambránami. Patro ukončeno profilovanou korunní římsou krytou bobrovkami. Štít trojúhelný s přesahem střechy, ve spodní části zděný omítaný se třemi osami, v horní části bedněný svisle kladenými překrývajícími se prkny. Ve střední ose spodní části půdní otvor ukončený nízkým segmentem oblouku, dveře jednokřídlé prkenné, za lícem zdiva. V krajních osách malá obdélná novodobá čtyřtabulková okénka, za lícem zdiva. K dvornímu průčelí u západního nároží přiléhá jednopatrové zděné omítané mladší křídlo na obdélném půdorysu. Střecha sedlová pokrytá esovkami. Západní podélné průčelí režné z pohledových bílých cihel, o čtyřech okenních osách v patře. Dvě okna vlevo úzká obdélná, členěná do tabulek, za lícem zdiva. V pravých dvou osách malá nečleněná okénka, za lícem. Štítové průčelí v patře s jedním velkým trojdílným oknem ukončeným segmentem oblouku, tence orámovaným v nátěru fasády, pole výplně členěna vždy do osmi tabulek. Nad oknem segmentově vzedmuté odsazení kryté bobrovkami. Štít trojúhelný hladký s přesahem střechy. Ve štítu jedno malé okénko ukončené segmentem oblouku, tence orámované v nátěru fasády, výplň členěná křížem, za lícem zdiva. Ve východním podélném průčelí v přízemí tři obdélné vstupy a v patře v části u domu balkón, krytý prodlouženým pultem sedlové střechy, a zalomený dále v průčelí domu. Průčelí domu v líci balkónu v přízemí prosklené se vstupem. V patře k východnímu nároží dvě obdélná šestitabulková okna, orámovaná v nátěru fasády, za lícem zdiva. Štít trojúhelný neoddělený od průčelí, ve střední ose s obdélným šestitabulkovým oknem, za lícem zdiva, orámovaným v nátěru fasády. Vjezd do dvora z jihu zděnou omítanou bránou s prkennými vraty z vnější strany pokrytými plechem. Na stranách ohrazení zdmi ze smíšeného zdiva, místy krytými bobrovkami ve spádu sedlové střechy.