městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům, v jižní frontě náměstí Dukelských hrdinů, o šesti osách, na obdélném půdorysu. Střecha sedlová, pokrytá esovkami, s okapní orientací do náměstí, sevřená požárními štíty navýšenými nad úroveň střechy. Průčelí do náměstí v přízemí o pěti osách. Ve střední ose portál průjezdu, otvor ukončený stlačeným obloukem, ostění štukové profilované s plasticky zdobenými náběžními články, ve vrcholu oblouku klenák. Nad klenákem drobná nika ovinutá štukovými rozvilinami, v nice drobná plastika Bolestné Panny Marie s mrtvým Kristem na klíně. Vrata dvoukřídlá dřevěná s ozdobně skládaným pokryvem, rastrem oblých hlav hřebů a s dvoukřídlou brankou pro pěší v křídlech. Ve zbylých osách v přízemí obdélná okna s ventilačkou a poutcem, v líci zdiva, s nízkými podokenními římsami, orámovaná po obvodě mírně profilovanými šambránami, štukové plastické suprafenestry ukončené zvlněnými profilovanými římsami doplněnými rozvilinami, ve vnějších osách v obloucích klenáky s rostlinnými motivy, ve vnitřních osách vložena mušle a pod ní andílek. V patře šest okenních os. Okna obdélná s ventilačkou a poutcem, v líci zdiva, orámovaná po obvodě mírně profilovanými šambránami, štukové plastické suprafenestry ukončeny profilovanými římsami, které se na stranách odvíjejí z volut a ve středu vzedmuté do tvaru oslího hřbetu, plochy vyplněny plastickými rozvilinami. Průčelí ukončeno profilovanou, ve středu přerušenou, korunní římsou. V pultu sedlové střechy, ve střední ose dřevěný vikýř se sedlovou stříškou. Dvorní průčelí hladké o pěti osách (4-1). Přízemí o čtyřech osách (3-1). Ve střední ose portál průjezdu, otvor ukončený obloukem, zazděný s vloženými obdélnými novodobými jednokřídlými dveřmi. Stojny hladce orámované, oblouk tence hladce orámovaný s obdélnými náběžními články a hlavním klenákem, cvikly vpadlé. Ve zbylých osách obdélná novodobá okna orámovaná prostými šambránami. V patře nad průjezdem úzká okna orámovaná prostými šambránami. Okna ve zbylých osách stejná jako v přízemí. Dvorní přístavby zbořeny. Dvůr dnes z jihu neuzavřený.