městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům, v severní frontě náměstí, o třech osách, na obdélném půdorysu a s dvorní přístavbou. Střecha sedlová pokrytá eternitovými šablonami, s okapní orientací do náměstí. V přízemí průčelí do náměstí v pravé krajní ose široký vstupní otvor ukončený obloukem, orámovaný prostou šambránou s hladkým vrcholovým klenákem. Výplň otvoru novodobá, ocelové rámové prosklené konstrukce s jednokřídlými dveřmi ve středu, za lícem zdiva. Ve střední ose obdélný okenní otvor, orámovaný profilovanou šambránou, výplň nečleněná v ocelovém rámu. V levé krajní ose vstup na dvou stupních, otvor ukončen segmentem oblouku, orámovaný prostou šambránou s hladkým vrcholovým klenákem. Dveře novodobé ocelové rámové konstrukce, prosklené jednokřídlé, za lícem zdiva. Přízemí ukončuje nízká kordonová římsa. Okna v patře novodobá obdélná osmitabulková, za lícem zdiva, orámovaná profilovanými šambránami. V pultu sedlové střechy dvojice dřevěných vikýřů. V čelních stranách dvojice obdélných osmitabulkových oken. Boční stěny vikýřků obloženy eternitovými šablonami. Stříšky sedlové o malém sklonu. Štítky obloženy svisle kladenými prkny a s oplechovaným lemováním přesahu stříšky. K dvornímu průčelí vpravo přiléhá novodobá přístavba, na téměř čtvercovém půdorysu, o 1x2 osách. Střecha plochá, pochůzná, ukončená v úrovni stropu přízemí, zábradlí železné konstrukce s dřevěnou výplní. Okna přístavby obdélná jednokřídlá nečleněná. V levé krajní ose domu vstup bývalého průjezdu, otvor ukončený obloukem. Vrata dvoukřídlá dřevěná v oblouku prosklená. V patře tři osy (1-2), v levé ose obdélný vstup, orámovaný hladkou šambránou a s jednokřídlými dveřmi členěnými do tabulek, za lícem zdiva. Vpravo obdélná novodobá okna, členěná do tabulek, za lícem zdiva, orámovaná hladkými šambránami. V nástupu pultu střechy dřevěný vikýřek. V čelní straně dvojice obdélných osmitabulkových oken. Boční stěny obloženy eternitovými šablonami. Stříška sedlová o malém sklonu. Štítek obložen svisle kladenými prkny a s oplechovaným lemováním přesahu stříšky.