městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům, v jižní frontě náměstí Svobody, o třech osách, na obdélném půdorysu a s přízemním novodobým dvorním křídlem. Střecha sedlová pokrytá esovkami, se štítovou orientací do náměstí. Průčelí do náměstí o třech osách s širokými nárožními lisénami, začínajícími cca 2 m nad úrovní terénu. V levé ose přízemí vstup bývalého průjezdu ukončený obloukem. Výplň novodobá dřevěná prosklená s vloženými dvoukřídlými prosklenými dveřmi. Ve střední ose obdélné novodobé šestitabulkové okno za lícem zdiva, orámované šambránou s uchy. V pravé krajní ose vstup ukončený segmentem oblouku, orámovaný prostou šambránou. Dveře novodobé dřevěné prosklené, za lícem zdiva, vstup chrání dvoukřídlé dřevěné dveřnice. Přízemí ukončuje hladký kordonový pás. V patře obdélná novodobá šestitabulková okna, za lícem zdiva, orámovaná šambránami s uchy. Patro ukončeno profilovanou korunní římsou. Štít trojúhelný s mírným přesahem střechy, v dolní polovině zděný omítaný, v horní polovině bedněný svisle kladenými prkny. Spodní část o třech osách. Ve střední ose půdní otvor ukončený segmentem oblouku, orámovaný prostou šambránou. Dveře jednokřídlé prkenné, za lícem zdiva. Na stranách po jednom malém segmentem ukončeném okénku, orámovaném prostou šambránou. Dvorní průčelí u nároží k čp. 40 s novodobou zděnou přízemní přístavbou, na podélném obdélném půdorysu. Střecha částečně plochá a částečně pultová o malém sklonu. Otvory obdélné, výplně novodobé. Vpravo v přízemí domu otvor bývalého průjezdu ukončený obloukem. V patře čtyři osy (3-1). Vpravo krátký balkon a vpravo na šířku tří os terasa na střeše dvorní přístavby, zábradlí dřevěné novodobé. V pravé krajní ose obdélný vstup orámovaný v nátěru fasády. Vlevo tři novodobá obdélná šestitabulková okna, za lícem zdiva, orámovaná v nátěru fasády. Štít trojúhelný s přesahem střechy, bedněný svisle kladenými prkny s lištami kryjícími spáry. Ve štítu dvě novodobá obdélná jednokřídlá šestitabulková okna, za lícem.