kaple sv. Antonína

Zděná, k J orientovaná podélná kaple s polygonálním závěrem, krytá sedlovou eternitovou střechou. Nad vstupním průčelí ve hřebeni osazen osmiboký sanktusník s lucernou, krytý bání a pobitý plechem. Průčelí člení hladké nárožní lisény, boční fasády jsou opatřeny 2 páry obdélných oken s půlkruhovými záklenky lemovanými hladkými rámy. Vstupní průčelí člení mělký rizalit, ukončený římsou, na níž sedí 2 žulové koule a trojúhelný štít, členěný římsou. Hlavní vstup má žulové ostění, v nadpraží je bytesán letopočet 1783. Celek doplňuje nika s půlkruhovým záklenkem, v níž je socha sv. Floriána. Interiér je nečleněný, krytý rovným stropem se štukovým vykrajovaným zrcadlem. Nad vstupem je dřevěná, 2 přízedními trámy nesená kruchta s dřevěným zábradlím z plochých prken vyřezaných kuželek.