silniční most

Kamenný silniční mostek navazuje na dlouhou hráz návesního rybníka a překlenuje hluboce zaříznuté koryto místního potůčku, tekoucího na východní straně návsi severojižním směrem. Převádí přes potok místní komunikaci, vedoucí po hrázi přes mostek do východní části obce. Mostek je cele vyzděný z lomového kamene, podklenutý jedním obloukem. Zčásti založen na skalním podloží (východní břeh potoka). Záklenek oblouku je pravidelně vyskládán z lomového kamene, na ploše oblouku se dochovaly zbytky omítek. Parapetní zídky jsou poměrně nízké, kryté kamennými a betonovými deskami. Část desek byla snesena a je složena v sousedství mostku. Vozovka má asfaltový povrch. Mostní konstrukce dosahuje délky asi 11 m, celková šířka je asi 4 m, výška 6 m. Mostovka byla postupně navyšována stejně jako poprsní zídky. Oblouk má takřka dva a půl metrové vzepětí a třímetrové rozpětí. Pravý mostní pilíř je založen na vrcholu skalního masivu, levý na rostlém terénu.