městský dům

Jednopatrový zděný omítaný samostatně stojící dům, podélnou osou orientovaný ve směru S-J, na obdélném půdorysu na jihu s polygonálním závěrem. Závěr nepravidelný o třech stranách. Střecha mansardová, na jihu ukončená polygonální valbou, na severu polovalbou, pokrytá eternitovými šablonami. V hřebeni střechy menší hranolový zděný omítaný komín a větší hranolový zděný omítaný komín s mírně profilovanou hlavicí. Podélné východní průčelí pětiosé, s hrubě omítaným soklem a nově opravenou fasádou. V přízemí ve střední ose býval portálek, dnes okno vzniklé dozděním parapetu. Okno nečleněné za lícem zdiva, s vnější ozdobnou mříží, nízkou podokenní římsou, orámované šambránou s lištou, nadpražní nástavec výrazně rozšířený, s klenákem a nad ním s mohutnou konzolou, nástavec ukončený dvěma úseky zvlněných říms ukončených drobnými závity. Ve zbylých osách přízemí obdélná šestitabulková okna za lícem zdiva, s vnějšími ozdobnými mřížemi, s nízkými podokenními římsami, orámovaná šambránami s uchy a lištou po obvodu, s nadpražními nástavci na postranních plochých konzolkách. Nástavce ukončené zvlněnými římsami ze dvou úseků, s dotýkajícími se malými závitnicemi a mezi nimi drobné mušle, původně nad překlady oken mřížkové výplně, dnes hladké. Přízemí ukončeno kordonovou římsou přerušenou nad bývalým vstupem. Okna v patře jako v přízemí, ale bez mříží. Průčelí ukončeno fabionovou korunní římsou. Ve spodním pultu mansardové střechy tři drobné sedlové vikýřky zcela obložené eternitovými šablonami, v čele s obdélnými otvory. Severní průčelí původně do dvorku se zahrádkou, dnes volná plocha. Průčelí hladké s hrubě omítaným soklem a nově opravenou fasádou. V přízemí vlevo obdélný vstup orámovaný v nátěru fasády, dveře jednokřídlé skládané do klasu. V patře vpravo obdélné šestitabulkové okno, za lícem zdiva, orámované tenkou prostou šambránou. Ve střední ose průčelí malé čtvercové okénko, za lícem zdiva, orámované tenkou prostou šambránou. Původně v tomto místě hranolový záchodový přístavek s pultovou stříškou. V úrovni korunní římsy čtyři kamenné krakorce ze zaoblenými spodními hranami, v krajích osách krakorce dvojité. Krakorce nesou v pološtítu pavlač s parapetem bedněným profilovanými prkny a se dvěma profilovanými dřevěnými sloupky. Střecha ukončena polovalbou, ve vrcholu hrotnice s makovičkou. Západní pětiosé průčelí s hrubě omítaným soklem. Ve střední ose přízemí obdélný vstup s portálkem s nadsvětlíkem s uchy a lištou po obvodu, v nadpraží nadsvětlíku klenák s rytým zrcadlem a nápisem: „A.K.1780“. Nad nadpražím nadsvětlíku zvlněná římsa ze dvou úseků, s dotýkajícími se malými závitnicemi. Dveře dvoukřídlé skládané do klasu. V nadsvětlíku kovaná dekorativní mříž. Vstup chráněný dvoukřídlou ozdobnou vnější mříží. Okna jako ve východním průčelí, akorát v patře ve druhé ose od severu okno z levé poloviny zazděno. Přízemí ukončeno kordonovým hladkým pásem. Průčelí ukončeno fabionovou korunní římsou. Ve spodním pultu mansardové střechy tři vikýřky. V krajních osách drobné sedlové vikýřky zcela obložené eternitovými šablonami, v čele s obdélnými otvory. Ve střední ose větší vikýř zcela obložený eternitovými šablonami a s výrazně přesahující stříškou ukončenou půlkruhovou valbičkou. Polygonální závěr stejného členění jako ostatní průčelí, v krajních stranách po jedné okenní ose, čelní stěna slepá. Okna stejná jako v podélných průčelích, akorát v přízemí bez nadpražních nástavců. Střecha ukončena polygonální valbou, v krajních stranách po jednom sedlovém vikýřku zcela obloženém eternitovými šablonami, v čele s obdélným otvorem. Ve vrcholu valby hrotnice s makovičkou a korouhvičkou.