sýpka - bývalý kostel sv. Wolfganga

Samostatně stojící zděná dvoupatrová budova o 3x4 okenních osách krytá mansardovou střechou s eternitovými šablonami. Ve střeše malé podélné vikýřky. Severní (vstupní) i jižní průčelí hladké, ukončené fabionovou římsou, okna se segmentovými záklenky mají hluboké šikmé špalety, v přízemí v 2. ose zprava je kamenný pravoúhlý portál s ušima s dřevěnou výplní, diagonálně skládanou. Západní průčelí člení nárožní lisény a mělký střední rizalit s jedním oválným oknem, který je lemovaný profilovanou šambránou. Štít s polovalbou dělí lisény v 5 polí, patřených dvěma oválnými okny. Východní průčelí je hladké, ve štítě 2 oválná okénka. Interiér člení dřevěná sýpková patra. Schodiště dřevěné. Krov tříetážový, hambalkový. Dřevo ručně opracované. Při SHP provedeno několik sond. Na jižní stěně lodi odhalili původní JV nároží lodi; na východní zdi zjištěna tupoúhlá nároží původního presbytáře. V 1989 archeologický průzkum v interiéru. Bylo zjištěno, že loď původně byla tak o 4 m kratší (základ zdi odkrytý u SZ nároží); na severní straně se podařilo odkrýt základ bývalé východní zdi lodi. Presbytář rekonstruují jako pravoúhlý s otupenými nárožími. Pod stávajícím JV nárožím nalezený opracovaný kamenný článek s okosenou hranou; v interiéru odkryli okno v bývalé východní zdi presbytáře.