vodní mlýn

Ve svahu pod komunikací, volně stojící přízemní zděná omítaná budova o 3x5 osách, na obdélném půdorysu, cca orientovaná ve směru S-J. Střecha vysoká sedlová pokrytá esovkami, s okapní orientací ke komunikaci. Při severovýchodním nároží brána, souběžná se severním průčelím, tvořená dvěma hranolovými zděnými omítanými sloupky, v koruně zdiva kamenné desky se segmentovým vytažením ukončeným koulí. Vrata dvoukřídlá laťková, za nimi klesání pěti stupni. Vpravo brány v terénu vsazen drobný mlýnský kámen. Z východu a jihu ohrazení tvořeno pletivovým plotem mezi železnými trubkami na nízké podezdívce. Před severním průčelím nízký laťkový plůtek. Při západním průčelí u severního nároží mezi dvěma rovnoběžnými betonovými zídkami mlýnské kolo. Voda je k mlýnu přiváděna od severozápadu náhonem, vytékajícím z řeky Mže.