městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům, v jižní frontě náměstí Republiky, o dvou osách, na obdélném podélném půdorysu, podélnou osou orientovaný ve směru S-J. Střecha sedlová pokrytá esovkami, se štítovou orientací do náměstí. Průčelí do náměstí hladké. V přízemí v levé krajní ose kamenný lomený portál s okosenou hranou, opatřený fasádním nátěrem. Výplň novodobá dřevěná s vloženými zčásti prosklenými dvoukřídlými dveřmi. V pravé ose obdélný okenní otvor sloužící jako výkladec, orámovaný v nátěru fasády. V patře dvě obdélná okna s kamenným ostěním s okosenou hranou a po obvodu s lištou, ostění opatřena fasádním nátěrem. Okna křížem členěná, za lícem zdiva. Patro ukončeno nízkou korunní římsou, na ni dosedá atika ukončená nízkou římsou. Korunní římsa přerušena hladce orámovaným, segmentem ukončeným půdním otvorem, s jednokřídlými prkennými dveřmi za lícem. Na atice štít členěný dvěma vodorovnými římsami. Ve dvou spodních pořadích na stranách segmentové vzedmutí, pod římsou přecházející ve vykrojení. Štít ukončen navýšeným půlkruhovým nástavkem. Ve spodním pořadí štítu dvě okna, ukončená segmentem oblouku, šestitabulková za lícem zdiva, orámovaná v nátěru fasády. Ve druhém pořadí ve střední ose kruhový větrací otvor orámovaný v nátěru fasády. Štít po obvodu tence orámovaný, v koruně zdiva krytý plechem. Dvorní průčelí hladké o dvou osách. Sousední dvůr domu čp. 117 oddělen omítanou tarasní zídkou v koruně s laťkovým plůtkem. V pravém nároží část omítaného opěráku přesahujícího z domu čp. 117. V levé ose přízemí pravoúhlé okno. V pravé ose obdélný vstup s novodobými jednokřídlými dveřmi. V patře obdélná dvoukřídlá okna, za lícem zdiva, tence orámovaná v nátěru fasády. Štít trojúhelný neoddělený od průčelí. Ve štítu dvě malá obdélná okénka, orámovaná v nátěru fasády.