městský dům

Dvojpodlažní dům, štítem obrácený do ulice, klasicistně upravený. Hlavní průčelí má tři okenní osy. V úrovni prvního podlaží okno (nad ním proveden ve fasádě barevně odlišený půlkruhový firemní štít) a dva vstupy osazené v kamenných ostěních nejednotného provedení (jeden obdélný pískovcový s úzkým nadsvětlíkem lemovaný plochou lištou, druhý zakončený nízkým segmentem). Kolem obdélných oken l.patra, které jsou osazená v líci, jsou ozdobné parapetní římsy a štukové lemování s naznačeným klenákem. Korunní římsa má secesně upravený profil, na římsu dosedá trojúhelný štít v jehož ose je okno s obloukovým vyvrcholením, rovněž osazené v líci, se shodně provedeným štukovým olemováním kopírujícím tvar okna. K patkám šambrány přiléhá plochá římsa. Obvod štítu lemuje profilovaná římsa. Výplně oken jsou členěné na T, vnější křídla lícují s plochou fasády. Jednoduché dvorní průčelí ukončené trojúhelným štítem má do dvora předsazenou bedněnou pavlač, na pravé straně ji člení zděný záchodový přístavek prostupující přízemí i patro. Stěna pavlače je vyrobena z palubek a prolomena dvěma čtvercovými okny v dřevěném orámováním. Na levé straně fasády jsou dvě obdélná okna se secesními výplněmi, členěné na T. Pod okny jsou zazděné kamenné profilované podokenní římsy původních oken. V přízemí jsou v osách dvě malá okénka a vlevo od přístavku je novodobý vstup do domu. Do plochy štítu je vloženo novodobé typové okno. Střecha polovalbová s eternitovými šablonami.