městský dům

Dvoupodlažní nárožní dům s pěti okenními osami v průčelí do Husitské i Prokopovy ulice. Hlavní objekt třítraktový, ve středním traktu v přízemí průjezd klenutý třemi poli placek do pasů. Levý trakt při nároží klenut valenou klenbou s hřebínky. V zadní partii pravého traktu schodišťové těleso a vstup do dvora. Patro klasicistního výrazu s novodobými úpravami, nástup do patra v zadní části průjezdu kamenným vřetenovým schodištěm. Vstup do sklepa z průjezdu pravoúhlým kamenným portálem s dvojnásobně odsazenou lištou. Ve sklepě kolmo k ose průjezdu valeně klenutá chodba, blíže u vstupu je klenba cihelná, na konci kamenná s otisky bednění. Hlavní sklepní prostory jsou pod levým traktem, dvě klenuté místnosti zděné z kamene s valenou klenbou opět s dochovanými otisky bednění. Hlavní i boční průčelí členěné vysokým pilastrovým řádem s mohutnou profilovanou hlavní římsou. Nad okny dnes rovné římsy, podle fotodokumentace z 60. let měla okna trojúhelné a segmentové frontony. V ose hlavního průčelí jednoduchý portál průjezdu ve vrcholu s vyznačeným klenákem, završen stlačeným obloukem, v portálu osazena klasicistní vrata s nadsvětlíkem. Ve dvoře přízemní hospodářské objekty kryté pultovými střechami. Dvůr ve stavební čáře uzavřen původně zdí s vjezdovými vraty.