městský dům

Dům o dvou nadzemních podlažích, krytý sedlovou střechou se zděným vikýřem ve střední části. Ke hradbě a do její věže přizděna klasicistní přístavba o třech nadzemních podlažích. V přízemí domu vpravo průjezd klenutý pěti plackani do pasů a na straně dvora ústící do podklenutí krčku, který spojuje klasicistní přístavbu s domem. V podklenutí patrné dvě fáze. Přízemní místnosti klenuté plackami, v levé části domu vedle sebe dvě místnosti klenuté valeně s pásovými výsečemi s nízkými hřebínky – starší barokní fáze. Za nimi úzká střední část zahrnující schodišťový prostor a úsek klenutý plackou se segmentem. Klenby vynášeny dvěma sloupy válcových dříků – klasicistní fáze. V nádvorní partii valeně klenutá místnost s jednou trojbokou a dvěma pětibokými výsečemi. Sklep pod touto místností klenutý valeně z kamene do bednění. Patro plochostropé. Hambalkový krov s dvoupatrovou půdou. Pod novou krytinou šindel. Hlavní fasáda čtyřosá s mělkými krajními rizality v rozsahu jedné osy. Profilovaná hlavní římsa.