socha sv. Jiří

Na návsi obce socha svatého Jiří z hrubozrnné žuly; celková výška cca 3, 22 m. Na širokém soklu s tesaným nápisem (Gewidmet zur Ehre / Gottes von / Georg und Barbara / Böhm / aus Schönbrun N. 28 / MDCCL.; překlad: Darováno ke slávě boží od Georga a Barbary Böhmových, číslo 28, 1850) je pilíř bohatě zdoben rostlinnými rozvilinami (vinná réva, růže, tulipány), po stranách provazcovité pilastry. Na široké odstupňované římse s motivem dvou andílčích hlav halících se do závoje jsou posazeny dva klečící andělé, uprostřed římsy je menší zdobený sokl (přední strana - útěk do Egypta, pravá strana - muž s mečem, levá strana - postava s přilbou), na něm je postavena socha sv. Jiří. Světec je zobrazen v kontrapostu na pravé noze, v rytířské zbroji s kopím zabodávajícím se do dračí hlavy.