městský dům

Po ubourání domu čp. 16 po pravé straně se stal tento řadový patrový dům nárožním. Dům na úzké hluboké parcele je ve svém jádře snad ještě středověkého původu. Nejstarší součásti dispozice nasvědčují o síňovém typu domu. Jeho přední část vyplňovala snad již ve středověku podsklepená síň. Z ní po levé straně vycházel úzký průchod do dvora. Vpravo od průchodu byla situována komora. Patrně někdy v 2. pol. 16. stol. Dům prodělal radikální přestavbu. Zdivo nadzemní části, která vznikla nejspíš až v této době, sahá dodnes až do výše poloviny prvního patra. S výjimkou sklepa /a snad i dnes zaniklé černé kuchyně/ dům nebyl klenut. Stopy mladších přestaveb v 17. a 18. století nejsou výrazné. V roce 1893 byl dům opět radikálně přestaven. Tehdy patrně zanikla jeho pozdně středověká dispozice. Nově byla přezděna i celá štítová stěna do náměstí. Esteticky příznivě působí eklektická kombinace historizujících, převážně renesančních motivů na tříosém průčelí završeném štítem objekt vhodně zapojuje do řady sousedních štítových domů.