městský dům

Řadový dvoupatrový dům o třech okenních osách, krytý sedlovou taškovou střechou. Poklasicisní průčelí v přízemí je hladké (dříve bosované), s moderně upravenými pravoúhlými štukovými portály do obchodu a domu a obdobnou mezi ně umístěnou výkladní skříní. Patra oddělená kordonovou římsou člení čtyři pilastry, jejichž hlavice nesou hlavní římsu a stupňovitě uspořádaný štít. Okna 1. patra jsou pravoúhlá, ve 2. patře mají segmentové záklenky. Plochu štítu člení pilastry ve tři nestejně široká pole, z nichž boční vyplňují kruhové terče, střední sdružené okno s půlkruhovými záklenky. Střední část štítu ukončuje nízký tympanon. Ve dvoře na trámovou pavláčku ze západní strany kolmo navazuje mladší dvorní křídlo (záchodové), které má místy odhalené trámy hrázděné konstrukce (výplň plná pálená cihla omítaná hladkou vápennou omítkou). Na protější straně dvorního průčelí pak je vidět pahýl po ubouraném starším dvorním křídle, v přízemí zachován fragment cihelné valené klenby. U vstupu ve střední ose přízemí domu je částečně obezděný kamenný sloupek s válcovým dříkem a deskovou hlavicí, na protější straně otvoru kamenná konzola.