sýpka

Samostatně stojící zděná jednopatrová sýpka o 2x5 osách, na obdélném půdorysu, podélnou osou orientovaná ve směru V-Z. Zdivo lomové s podílem větších neopracovaných kamenů, s ojedinělou cihelnou dozdívkou a korunní římsou vyzděnou z cihel. Střecha mansardová oboustranně valbová, pokrytá eternitovými šablonami. Omítka zachována pouze ve fragmentech, z větší části zcela opadaná. Původně průčelí členěna hladkými lisénovými rámci v hruběji omítaných polích, okenní otvory byly hladce orámované s geometrickými výplněmi v parapetech. Ve střední ose jižního podélného průčelí obdélný vstup s kamenným ostěním s uchy a lištou po obvodu. V nadpraží rytý letopočet: 1776. Dveře široké jednokřídlé dřevěné s ozdobně skládaným pokryvem a rastrem oblých hlav hřebů. Ve čtvrté ose od východu v patře obdélný vstup s hlubokou špaletou ukončenou segmentovým záklenkem. Ve zbylých osách průčelí obdélná podélná okénka s dřevěnými hranolovými rámy se zakotvenými probíjenými mřížemi, ve špaletách ukončených segmentovými záklenky. Záklenky vyzděné z cihel a parapety vyloženy cihlami. Průčelí ukončena fabionovou korunní římsou.