kostel sv. Ducha

Barokní, orientovaná centrála na půdoryse protáhlého osmiúhelníka s téměř čtvercovou sakristií v podélné ose. Sedlová střecha s valbami krytá asfaltovou lepenkou a zbytky eternitových šablon. Fasády jsou při užších stranách polygonu konkávně prohnuty a člení je sokl, na který je usazeno ploché rámování, ukončené nevýraznou korunní římsou. Ve vpadlinách osazena termální okna s mírně stlačenými záklenky bez lemování. Západní stěnu ukončuje nízký zděný štít s oválným okénkem. V JZ a SZ nároží stejný portál s vodorovným nadpražím a žulovým ostěním s vnější dvojitou lištou s uchy a kapkami, dvoukřídlé rámové dveře s kazetami. Dveře zde mají odlišné plechové zdobné závěsy. Uprostřed západní stěny provedený výklenek, v němž býval pramen. Sakristie členěna obdobně, na východě nárožní opěrné pilíře, okna v žulových ostěních s lištou.