vodní mlýn

Objekt č.p. 23 je v polovině 19. století uváděn jako panský. Podle pozemkových knih Stabilního katastru je v domě v roce 1841 usazen Johann Wirkner. Od šedesátých let 19. století je objekt v držení Josefa Menzla. V období před druhou světovou válkou patřil mlýn dědovi současného majitele p. Nachtmanovi. Za války pak byl mlýn v nucené správě p. Ing. Gustawa Swobody. Po válce byl vrácen původnímu majiteli. V roce 1957 byl mlýn znárodněn a bývalý majitel byl pověřen jeho správou. V této době přestává mlýn sloužit k mletí mouky a provoz je změněn na výrobu krmných směsí pro zvířata. Tato výroba byla později v 60. letech zastavena. Stávající objekt mlýna je zděná stavba skládající se ze tří částí – obytného domu, správní budovy a vlastního mlýna.