dvorec

Uzavřený rozsáhlý hospodářský dvůr příslušející bývalému panství Valdov-Lesná, rodu Mulců z Valdova. Dvůr obsahuje kompletní vybavenost, objekty jsou uspořádány kolem dvou nádvoří, v původní linii je novodobé oplocení. Míval dvě brány, hlavní směřovala do parkového prostoru za zámkem, druhá umožňovala přímý přístup do hospodářské části. Základní objekty pocházejí zjevně z jedné stavební etapy. Mohutnější obdélná budova s mansardovou střechou s věžičkou. 2. patro objektu (podstřeší) je obytné, osvětleno vikýřovými okny chebského typu, na třech oknech dosud zachovány původní dřevěné šambrány. Vstupní portál s kamenným ostěním z nádvoří má v klenáku datování 1792, nad ním je erb Mulců z Valdova.