sloup se sochou Panny Marie a sochami světců

Na čtyřech kamenných stupních osazen dvoupatrový hranolový sokl, členěný na nárožích pilíři, v obou patrech ukončený římsou. Stěny soklu, v ose ve spodní části opatřené mělkými nikami, člení ryté obdélné výplně, stejně jsou členěny i nárožní pilíře ukončené sochami. Ve spodní části jsou umístěny plastiky v životní velikosti i mezi pilíři a představují sv. Václava, sv. Floriána, s.v Rocha, sv. Šebestiána, sv. Jana Nepomuckého, sv. Františka z Pauly, sv. Antonína Paduánského a sv. Prokopa. V horní části stojící sochy v mírně podživotní velikosti představují sv. Rosalii Palermskou, sv. Barboru, sv. Máří Magdalénu, čtvrtá je zřejmě sv. Terezie z Ávily. Ve středu soklu je umístěný jednoduchý, římsou ukončený hranolový podstavec se sloupem ukončeným kompositní akantovou hlavicí, na sloupu na půlměsíci stojící postava P. Marie. Esovitě prohnutá prostovlasá figura v bohatě drobně řaseném rouše se sepjatýma rukama a svatozáří a hvězdami kolem hlavy. U nohou svíjející se postava okřídleného draka. Figury světic esovitě prohnuté, v dramaticky řešených drapériích.