městský dům

Jednopatrový nárožní dům s hlavním průčelím o 5 osách, klasicistní, krytý valbovou střechou s 3 nízkými vikýři. Průčelí hladké, s profilovanou hlavní římsou. V přízemí zachovány portály obchodů s půlkruhovými záklenky. Ve střední ose renesanční bosovaný portál s půlkruhovým záklenkem, opatřeným v ose znakem na rolverkové kartuši. Nad portálem balkon na 2 kamenných konsolách s novodobým kovovým zábradlím. Pravoúhlá okna patra si zachovala římsové nástavce na konsolách, Zarámována jsou šambránou. Boční průčelí je hladké, s okny totožně členěnými, doplněnými nadokenními římsami, s pravoúhlým vstupem orámovaným profilovanou šambránou v 7. okenní ose, další vstup v 10. okenní ose. Dvorní průčelí nečleněné. Podél dvorního průčelí pavlač na kamenných krakorcích. Průjezd, téměř celé pravé křídlo a křídlo levé je zaklenuto plackami. V nárožních prostorách necková klenba s trojúhelnými výsečemi vyzdobená nástropními malbami M. Fuchse z r. 1833. Patro plochostropé, přestavěno.