Husova kaple

Husova kaple je situována ve svahu v jihozápadní části obce, při silnici na Horní Bělou. Objekt tvoří přízemní vstupní předsíň, přístupná od komunikace po širokém jednoramenném betonovém schodišti s nízkými zídkami opatřenými trubkovým zábradlím, a vlastní centrální kaple kruhového půdorysu o průměru cca 11 m, krytá cca 9 m vysokou kupolí s lucernou. Svažitý terén vyrovnává sokl, obložený kamenem. Omítky břízolitové okrové barvy. Krytina: plech (předsíň, pás pod kupolí) a eternitové šablony a hřebenáče (kupole). Vstup do objektu od jihozápadu přes přízemní obdélnou předsíň, krytou sedlovou střechou, krytina: plech. Vstupní průčelí je chráněno předsazeným nízkým trojúhelným štítem, v jehož středu je umístěn plastický kalich. Dveře do vestibulu jsou dřevěné prosklené čtyřkřídlé; nad nimi umístěn nápis HUSOVA KAPLE. Z vestibulu se prochází do vlastní kaple dveřní stěnou o 4 prosklených křídlech, střední dvě křídla jsou kývavá, opatřená kovovými madly; boční křídla jsou uzavíratelná původními kovovými kličkami. Vlastní kaple má kruhový půdorys s vnitřním průměrem 10 m. Šest sloupů nese železobetonový věnec, který je žebry zapojen do obvodové zdi. Kapli v úrovni přízemí osvětluje čtveřice pravidelně rozmístěných trojdílných oken (rámy dřevěné, skla zdvojená, vnitřní sklo neprůhledné, dvoubarevný nátěr – červená, okrová). Zastřešení je řešeno dřevěnou 9 m vysokou kupolí s lucernou. Veškeré okenní a dveřní výplně jsou původní, dřevěné.