pivovar

Dvoupodlažní zděná šestitraktová budova na obdélném půdorysu zastřešená sedlovými, mansardovými a pultovými střechami s pálenou krytinou. Přibližně v polovině delší strany půdorysu je ze dvou třetin otevřený průjezd budovou, který budovu příčně rozděluje na trakty. Na severozápadní straně (k zámku) je průjezd zakončen zdobným portálem se štítem. Dvorní průčelí šestnáctiosé, okna obdélná se šambránami, část oken jsou sdružená okna dělená sloupkem; protější uliční průčelí třináctiosé, část otvorů v přízemí zaklenutá půlkruhem, vjezd segmentem, ostatní otvory obdélné, některé otvory jsou slepé, vše se šambránami. Jihozápadní štítové průčelí, které lemuje vstup do zámeckého areálu je pětiosé s plochým rizalitem s půlkruhem zaklenutým portálem se vstupem do objektu. Nad průběžnou podokapní profilovanou římsou je atikové patro ve střední ose vrcholící tympanonem. Protější severovýchodní štít nezajímavý, dvouosý. Objekt pivovaru na své delší půdorysné ose zakončen o patro vyššími objekty zastřešenými mansardovými střechami, jihozápadní je s průjezdem jež slouží jako vstup do zámeckého areálu a který má průčelí opatřeno sgrafitovou výzdobou. Interiér je v přízemí převážně klenut valeně s výsečemi s hřebínky, v některých prostorech jsou klenby svedeny na sloupy. Patra plochostropá.