dům

Jednopatrová soliterní budova s vysokou valbovou střechou, vystupující před linii ohrazení v jihovýchodním rohu zámeckého areálu, doplněná krátkým jednopatrovým traktem se sedlovou střechou. Monobloková stavba na obdélném půdorysu s čtyřosým západním průčelím členěným mělkým středovým rizalitem, jehož lisenový rám probíhá přes obě patra. Boční osy jsou členěny do pater kordonovým pásem a opět mají lisenové rámy. Okna jsou typizovaná, dvoukřídlá, výškově obdélná šestitabulková (s větracím křidélkem), osazená v líci fasády bez šambrán. Na dvouosém bočním průčelí mají okna v přízemí kamenná ostění s lištou, zmenšená pro vnější křídla, za nimi mříže. Po obvodu fasády člení ještě hladký omítaný sokl a profilovaná římsa, nároží je v přízemí oble vykrojeno. Ve střeše kryté pálenými taškami- bobrovkami jsou větrací vikýře – volská oka.