hradiště

Hradiště o ploše 630 x 230 m opevněné na vých. straně, kde ostrožna přechází do otevřené krajiny, mohutným zdvojeným valem (vnitřní vyšší) a příkopem, před nimž se nachází malé předhradí, opevněné opět menším valem, příkopem a vnějším valem. Plocha předhradí je příčně členěna několika dnes již velmi nezřetelnými valy. Sev. val hradiště je po větší část své délky patrný jako terasa nad prudkým sev. svahem. Na záp. cípu hradiště není opevnění již zřetelné, již. val je zachovaný v malé výšce, místy opět jako terasa. Na ploše vnitřního hradiště vzrostlý, převážně jehličnatý les (smrk, modřín, borovice) a lesní školka, probíhá těžba dřeva. Na předhradí menší listnatý či smíšený les a křoviny. Na lokalitě proběhlo dříve několik drobných výzkumů, poslední v souvislosti s přístupovými cestami k chatám a infrastrukturou. SZ od lokality a JZ od obce Luhov v poloze "U ovčína" zjištěny sběry (M. Metlička) doklady pravěkého a raně středověkého osídlení .