sýpka

Sýpka je jedinou dochovanou součástí bývalého panského dvora situovaného na jihozápadním okraji obce, dvora směřuje jižní průčelí. Postavena na obdélném půdorysu, dvoupatrová, při východním štítu se nachází sklep. Zděná z lomového kamene, okenní špalety jsou cihelné. Střecha sedlová, na západní straně zvalbená, zakrytá bobrovkami. Jižní průčelí se sedmi osami, v přízemí se čtyřmi vstupy. V první ose vlevo obdélný vstup v kamenném ostění, dveře ze šikmo kladených prken. V ose průčelí dvoukřídlá novodobá vrata, další novodobý vstup ve druhé ose zprava. V pravé části sýpky zahrnující první osu zůstal na fasádě otisk dřívější přístavby s polovalbou střechy. Do přízemí sýpky je zde obdélný vstup v kamenném ostění včetně prahu, dveře se šikmo kladených prken, vpravo ležaté obdélné okénko. Do sklepa je v ose vstup v obdélném kamenném ostění se segmentovým nadsvětlíkem. Korunní římsa stavby je profilovaná, degradovaná.