stáj

Přízemní zděná hospodářská budova situovaná za jízdárnou v koutě ohrazení, s valbovou, taškami krytou střechou. Podélná jednolodní dispozice, dle původních plánů byla členěna na tři nestejné části, s vloženou plackovou klenbou do pasů, sbíhajících do přízedních polopilířů. Podél vstupní stěny probíhala obslužná chodbička, při zadní stěně byla stání pro koně, doplněná žlaby a nikami s koši na seno (většinou nedochovány, porušeny novodobými okénky). V severní části bývala místnost na krmivo. Zdivo převážně smíšené, s četnými cihelnými zazdívkami zrušených otvorů dvou přestaveb. Fasády hladce omítané, členěné pouze fabionovou římsou (zadní strana s fragmenty hrubých, asi na jádro opadaných omítek), ve střeše na vstupní straně dvě volská oka, do boku valbový vikýřek.