socha sv. Vendelína

Na nízkém hranolovém nahoře zúženém soklu je osazen hladký podstavec, ukončený masivní římsou, na jeho čelní straně reliéfní obdélné zrcadlo s čtvrtkruhově vykrojenými rohy, v něm kruhový otvor, u něj zbytky kovu (patrně od dvířek). Na římse je nízký krychlový podstavec, jehož mírně vybrané stěny vyplňují reliéfy sv. Martina a postavy zvířat; na čelní straně: sv. Martin na koni si strhává plášť, před koněm sedí žebrák, levou ruku vztyčenou ke koni; pravý bok: býk; vzadu: prase se seletem; vlevo: 2 ovce. Na podstavci klečící postava světce na plintu v podobě podušky oděného v selský šat, s brašnou u boku, se sepjatýma rukama a pozdviženou nepokrytou hlavou, u nohou na podušce ležící knížecí korunka. Světec je bos. Na hlavě má svatozář. Nápis na soklu: SA: WENDWLIN ET: MARTIN AORAT: PRONOBIS ANNO 1815 Pod nápisem rytá rozvilina.