výklenková kaplička

Zděná omítaná kaplička půdorysu obdélníku o rozměrech cca 3 x 2 m, zakryta sedlovou střechou, jejíž hřeben je totožný s kratší osou obdélníka (pálená krytina položená do malty). Všechny stěny s výjimkou hlavního průčelí orientovaného k jihu jsou hladké, zcela bez ozdob. V hlavním průčelí je široký vchod s půlkruhovou archivoltou, která dosedá na římsy. Do vrcholu oblouku vložen velký klenák. V líci osazeny dřevěné dvoukřídlé dveře s nadsvětlíkem vyplněným mříží ze dřeva o šesti paprscích. Nároží průčelí jsou opatřena pilastry nesoucími profilovanou římsu, která v ose průčelí lemuje malý segmentový štít (nad ním kovový křížek). V interiéru valeně zaklenutého prostoru, ve stěně naproti vstupu, je mělká kasulová nika, stěna ve výšce cca 1 m předstupuje o 0,04 m a naznačuje mensu.