kaple Nejsvětější Trojice

Honosná kaple Nejsvětější Trojice stojí uprostřed návsi. Velká šestiboká stavba lodi, ke které přiléhá na jižní straně drobnější obdélný trojboce ukončený presbytář. Stavba zděná z kamenného i smíšeného zdiva, s nízkým kamenným soklem. Šestiboká loď má strany jižní a severní rovné, dvojice bočních stěn jsou konkávně prolomeny. Stěny pročleňují jednoduché nárožní pilastry, po stranách průčelí, které je honosnější, je po trojici svazkových pilastrů. Kolem celé stavby obíhá kladí s profilovaným architrávem a římsou. Vchod v hlavním severním průčelí obdélný v kamenném ostění, dveře dřevěné dvoukřídlé, klasovitě skládané, nýtované. Nad vchodem obdélné segmentem zaklenuté okno v ploché šambráně s mírně zvlněnou profilovanou nadokenní římsou a rovnou profilovanou podokenní římsou. Boční stěny přiléhající k průčelí jsou bez dveří a okenních otvorů. Boční stěny přiléhající k závěru kostela měly po jednom kamenném obdélném portálu, dnes je zachován pouze jeden z nich, a to na jz. straně (druhý byl druhotně zazděn) – s dveřmi stejného typu jako v průčelí. Nad portály po jednom obdélném okně se segmentovým záklenkem v ploché šambráně (pod oknem na jz. straně dochován zbytek profilované podokenní římsy ). Historicky starší obdélný presbytář s trojbokým závěrem je osvětlován na bocích půlkruhem zaklenutými okénky v ploché šambráně, stěny člení lizénové rámce, korunní římsa je profilovaná.