venkovský dům

Přízemní okapově orientovaný samostatně stojící objekt, který je od sousedního oddělen úzkou brankou. Objekt kryje sedlová střecha s pálenou keramickou taškou a střešní plochu prolamuje jedno novodobé střešní okno. Hlavní uliční průčelí prolamují 4 osy. Zleva úzké třítabulkové okno, hned vedle vstupní dveře v segmentově klenuté nice. Pravou část průčelí pak osvětluje dvojice dvoukřídlých šestitabulkových oken, osazených v mírné nice, kterou lemuje segmentově klenutá plochá šambrána. Původně dvouprostorový dům tvořila síň s černou kuchyní a světnice. Podstřešní sýpka je dnes přebudována na obytný prostor, který osvětluje střešní okno. Ve dvorní části navazovaly užitkové prostory, do kterých se vstupovalo přes náspí za síní. Tyto dvorní hospodářské části byly nově přestavěny a zobytněny včetně podkroví a přiléhají podélně k obytnému domku. Nejstarší část domu se světnicí zůstala nezměněna. V interiéru jsou zachovány trámové stropy s okosenými hranami.